Web Hosting Nedir?

Web Hosting Nedir?

Bir internet sitesi açmak ve yayınlamak için oluşturmanız gereken bazı dinamikler vardır. İnternet sitenizi yayınlamak için belli bir alana ihtiyaç duyarsınız. Bu alanı sunan ve verileri depolayan bölgeye internet ortamında web hosting denir. Hosting genel olarak internet sitenize ait tüm dosyaların yıl boyunca saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir.

Bir hosting hizmeti satın aldığınızda web sitesini sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlayan sunucuları da kiralamış olursunuz. Açmış olduğunuz web sitenin sorunsuz ve güvenilir bir şekilde çalışması için sağlamanız gereken bazı şartlar vardır. Web hosting hizmeti satın almak da bu sistemin ilk adımları arasında yer alır.

Bir hosting satın almadan önce web sitenizle uyumlu olmasına ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Web hosting seçiminde depolama alanı ayrı bir önem taşıdığı için bu detaya ayrıca göz atmanızda fayda vardır. Satın aldığınız web hosting paketinin içerisinde yer alan depolama alanını kullanım şeklinize göre artırmanız gerekir. Özellikle web siteniz üzerinden çok sayıda yazı ve görsel paylaşımı yapmayı düşünüyorsanız depolama alanı geniş hostingler tercih etmeniz gerekir.

Web Hosting Ne İşe Yarar?

Web sitenizi yarattıktan sonra içerisini doldurmanız gereken pek çok yazı ve görsel çalışması yapmanız gerekir. Web siteye yükleyeceğiniz tüm yazı, görsel ve daha birçok parçayı yayınlamak için hosting hesabınız olmalıdır. Sitenizi ziyaret edenler, web site adını arattığında doğrudan bu dosyaların bulunduğu sunucuya yönlendirilir. Bir hosting hesabı almadan web sitenizi internet ortamına yüklemeniz mümkün değildir.

Web Hosting Türleri Nelerdir?

Paylaşımlı Hosting

Bu hosting sisteminde tek bir sunucu, bant genişliğine ve gücüne göre farklı hostingleri bir arada sunabilir. Bilinen bir ev bilgisayarı ile 100 adet Linux hosting barındırmanız mümkündür. Paylaşımlı hosting sayesinde ise 1000’den fazla hosting hesabı açabilirsiniz.

Kiralık Sunucu

Kiralık sunucu sistemi oldukça kolay bir kurulum desteği ile karşınıza çıkar. Paylaşımlı hosting sisteminde bazı durumlarda hız düşüşleri görebilirsiniz. Kiralık sunucu, bu hız sorunlarını ortadan kaldırarak kesintisiz hizmet almanızı sağlar. Ancak, diğer yönteme kıyasla kiralık sunucu için daha fazla bütçe ayırmanız gerekebilir.

VPS

VPS, sanallaştırma sisteminde tüm sunucuların toplandığı küçük parçacıkları bir araya getirir. Aynı zamanda VPS ana sunucunun da yazılımsal olarak bölünmesi anlamına gelir.

Bulut Hosting

Bulut hosting ile yoğunluğu dengeleyebilir ve birden farklı sunucuyu bir arada kullanırsınız. Web siteniz bu sunucu üzerinden herhangi bir sorun yaşadığında, bir başka sunucu devreye girerek sistemi çalıştırmaya devam eder.

https://vardata.com.tr

Yorum Yap
0 Yorum yapan