Backbone Switch Nedir? Ne İşe Yarar?

Backbone Switch Nedir? Ne İşe Yarar?

Backbone switch birden fazla switch arasında en fazla yükün bulunduğu birim şeklinde ifade edilebilir.  Bu switch türü diğer adıyla omurga switch olarak bilinir. Backbone switch en temel ifadeyle switchler arasında yükü paylaştırmada ve tüm yükü bir arada toplamada görevlidir.

Backbone switchin en önemli avantajı ağ üzerindeki temel geçiş yollarını oluşturan yüksek hızlı hat ve bağlantılara sahip olmasıdır. Kamusal geniş alan ağı (WAN) sayesinde backbone switch masaüstü makinelerine ya da diğer son kullanıcı terminallerine bağlanmayan edge switchlerinin bağlanmasını kolaylaştırır.

Backbone bir bilgisayar ağı arasında farklı bilgi alışverişi için bir yol sağlayan ağ çeşitli parçaları birbirine bağlamada etkin rol oynar. Söz konusu bağlantıyı LAN ya da subnetwork aracılığı ile gerçekleştirir. Bir backbone switch ile aynı binada, farklı binalarda ya da geniş alanlardaki farklı ağları bağlamada başarı elde etmek mümkündür. Bir backbone switchin kapasitesi genelde ona bağlı ağlardan daha yüksek seviyededir.

Backbone Switch ve Switch Arasındaki Farklar Nelerdir?

Backbone switch birçok switch arasında en fazla yükün bulunduğu birim olarak karşınıza çıkar. Switch ise bağlı olduğu tüm cihazların birbirleriyle haberleşmesini kolaylaştıran ağ donanımı şeklinde adlandırılır. Temel görevleri ve işlevleri bakımından bu iki switch farklı özellikler taşır. Buna göre backbone switch cihazının temel görevi, switchler arasında yükü paylaştırmak ya da tüm yükü toplamaktır. Switch ise sadece cihazlar arası iletişimde etkin rol oynamaktadır.

Backbone Switch Sisteminin Faydaları

Backbone switch sisteminde gecikme ile ilgili bazı durumlar karşısında öngörülebilirlik elde etmek mümkündür. Bu switch sistemi mimarisi sayesinde her bilgi paketinin yolculuk etmesi gereken durak miktarını daima kontrol edebilirsiniz. Buna göre, backbone switch ile bilgi paketlerinin takibi ve miktarı daha kolay bir şekilde gerçekleşir.

Eski sisteme göre bir sunucudan gelen yükün, aynı ağdaki farklı bir sunucu ile iletişim kurmadan önce belli aşamalardan geçmesi gerekir. Bunların başında birkaç anahtar üzerinden yapılan yolculuklar yer alır. Backbone switch desteği sayesinde daha kararlı bir yapı oluştuğu için darboğaz oluşumu önlenmiş olur.

Yorum Yap
0 Yorum yapan