SFP Modül Çeşitleri Nelerdir?

SFP Modül Çeşitleri Nelerdir?

SFP, fiber optik bağlantı sisteminde önemli bir yere sahip olan genişleme yuvalarını ifade eder. SFP modülleri kullanabilmek için fiber optikten ya da bakırdan malzemeler gerekir. Genel olarak, SFP modül farklı kullanım amaçları için özel yapılara sahip bir şekilde karşınıza çıkar. Bu çeşitler multi mode, single mode one pair, single mode bidirectional olmak üzere üç farklı şekilde tasarlanır.

Tüm SFP çeşitleri fiber optik bağlantının sağlanabilmesi için özel olarak hazırlanır. SFP sayesinde ışık üzerinden taşınan sinyaller elektriksel akım yolu ile sinyallere dönüştürülür. SFP modül ise elektriksel iletinin ışık sinyali şeklinde amaca uygun hale gelmesini sağlar. Sinyal taşıma işlemleri için SFP modül gerekli bir adım olarak bilinir.

SFP ile işlem yapılabilmesi için bazı materyallerin standart olarak bulunması gerekir. Bağlantı sağlanabilmesi için fiber nodül ve nodül altyapılara gereksinim vardır. SFP modül sayesinde fiber kullanımı daha yaygın ve pratik bir hal almıştır. Bu modüller sayesinde fiber kabloların cihazlara giriş boyutları daha minimal bir şekilde karşınıza çıkar.

Günlük hayatta birçok nedenden dolayı hızlı ve etkin iletişim büyük önem taşır. SFP modül desteği sayesinde hızlı bir iletim ağına sahip olabilirsiniz. SFP modüllerine bağlı olarak birçok fiyat seçeneği ile karşılaşabilirsiniz. Kullanım alanı ve şekline bağlı olarak en uygun SFP modülüne aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SFP Modül Çeşitleri

SFP Multimode: SFP modül seçiminde kullanılacak alan büyük bir öneme sahiptir. 50-125 km aralığında kabloya ulaşan SFP, daha fazla alanda çekim desteği sunar. SFP modül ile en fazla 550 metre mesafeye kadar çekim gücü alabilirsiniz.

SFP Single Mode: Bu modülde çift fiber desteği bulunduğu için biri alış diğeri veri gönderimi için kullanılır. SFP single mode seçeneğinde 1310 nm ve 1550 nm olarak iki dalga boyu vardır. İki farklı dalga boyunda iletişim kurabilmek için belli bir mesafe aralığı sağlanmalıdır.

Bidirectional SFP: Bidirectional SFP sisteminde ters simetri karşınıza çıkar. Buna göre alınan ve verilen frekansların ters simetri olarak işaretlenmesi gerekir. Bidirectional SFP ile elektriksel ileti ışık sinyaline çevrilir.

Longline SFP

Longline SFP üretiminde profesyonel ve inovatif çözümleriyle piyasada kendine yer edinmiştir. Uzman AR-GE kadrosuyla hizmet veren Longline Store, yüksek teknolojiyle SFP ürünlerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Longline SFP çözümleri, yüksek performans, düşük güç tüketimi ve uygun maliyet gibi özellikleriyle piyasaya sunulmaktadır.

Satın almak için tıklayınız

Yorum Yap
0 Yorum yapan