Switch Modelleri Nelerdir?

Switch Modelleri Nelerdir?

Günlük hayatta geniş yer kaplayan iletişim, işyerleri ve çalışma alanları için ayrı bir önem taşır. Çalışma alanlarındaki bilgisayarların birbiri ile iletişim halinde olmasını sağlayan sisteme switch adı verilir. İki bilgisayar arasındaki haberleşmeyi sağlayan Switch, günümüzde çoğunlukla işyerlerinde kullanılır.

Switch kullanan çalışanlar kolay ve hızlı bir şekilde dosyamı aktarımı yapabilir ve zaman kaybının önüne geçebilir. Çalışma ortamında her bir an ayrı bir öneme sahip olduğu için veri alışverişini hızlandıran ve zaman tasarrufu sunan sistemler büyük bir yer kaplar.

Switch üzerinden iletişim sağlayan bilgisayarlar node olarak adlandırılır. Nodeların bağlı bulunduğu cihazlar diğer yöntemlere kıyasla daha kısa sürede veri aktarımı yapmanıza olanak sağlar. Switch ile dosya aktarımı yapabilmek için en az iki bilgisayarın iletişim halinde olması gerekir. İş ortamına bağlı olarak Switch üzerinden dosya aktarımı yapan bilgisayar sayısı artış gösterebilir.

Dosya aktarımı ve bağlantı kurma işlemini pratik hale getiren Switch birçok model seçeneği ile karşınıza çıkar. Switch modellerini merak edenler aşağıdaki listeden ulaşabilir.

Dip Switch

Hook Switch

Reed Switch

Ethernet Switch

Poe Switch

Smart Switch

Push Button Switch

Tact Switch

Micro Switch

Panel Mount Switch

Slide Switch

Rocker Switch

Toggle Switch

Thumbwhell Switch

Smd Switch

Switch Nerelerde Kullanılır?

Switchler günlük kullanımda pek duyulmayan ancak iş ortamlarında önemli bir yere sahip olan sistemler arasında yer alır. Özellikle, veri ve dosya aktarımının önemli olduğu sektörlerde switch kullanımı standart bir hal alır.

Genel olarak, switchler data işlemlerinin yoğun olduğu iş alanlarında geniş bir yer kaplar. Bilgisayarlar arası veri aktarımını kolaylaştıran switchler bunun yanı sıra, başka sektörlerde de kendine yer bulur. Buna bağlı olarak ofisler, şirketler, network sistemleri ve holdingler hızlı işlemler için switchleri tercih eder.

Switch Çalışma Prensibi Nasıldır?

Küçük ve büyük çaplı bir iş ortamında kendine yer bulan switchler basit kullanımı ile karşınıza çıkar. Zorlu ve meşakkatli dosya aktarımlarına hız kazandıran switch kolay bir çalışma şekline sahiptir.

Switchler anahtarlama yöntemi ile alışveriş yapılmasını sağlar. Anahtarlama yöntemi sayesinde switch ile aktarılan tüm veriler ayrı iletim kanalları ile hedefe ulaşır. Switch portuna hangi cihaz takılırsa ona uygun aktarım gerçekleştirir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan